Ruszlan Bortnyik politológus véleménye szerint Petro Porosenko ukrán elnök csupán úgy tarthatja meg a hatalmat, ha Ukrajnát diktatórikus országgá formálja, ellenkező esetben, demokratikus választásokon nem lesz esélye a győzelemre.

Szinte biztos, hogy nem válasszák újra Porosenkót

Ihor Rajnyin, Ukrajna Elnöki Adminisztrációjának a vezetője a Livyy bereh (Лівий берег) ukrán kiadványnak felelt a Petro Porosenko esetleges második elnöki ciklusával kapcsolatos kérdésekre, és kijelentette, hogy a jelenlegi ukrán államfőn kívül nem lát más alternatívát. „ Én úgy válaszolok, mint Ukrajna polgára. Van-e más lehetőség, mint Porosenko? Én úgy gondolom, hogy nincs. Tisztában vagyok azzal, hogy Porosenko elnök valójában megőrizte ezt az országot.”

„Jelenleg nem nagy a valószínűsége az előrehozott elnökválasztásnak Ukrajnában. Viszont azzal a népszerűséggel, amivel jelenleg Petro Porosenko rendelkezik, a jelenlegi államfő nem fog tudni demokratikus választáson győzni. Ő egyszerűen csak magához ragadhatja a hatalmat, miközben diktatórikus országgá változtathatja Ukrajnát, vagy hadiállapotot vezet be, ami miatt majd nem lehet elnökválasztást rendezni.” - mondta Ruszlan Bortnyik politológus, az Ukrán Elemzési és Menedzsment Intézet igazgatója a RIA Novosztyi Ukrajnának adott kommentárjában.

„Porosenko az új Leonyid Kucsma (az egyetlen ukrán államfő, aki egymást követő két hivatali cikluson keresztül, 1994–2005 között volt az ország vezetője) elnök volt szeretne lenni Ukrajnában, de én úgy gondolom, a jelenlegi elnöknek nincsenek valós esélyei. Ha a közvélemény-kutatások eredményeit nézzük, akkor a népszerűségi listán három ember is megelőzi Porosenkót. Csak az Ellenzéki Blokk képviselőjét tudná legyőzni, a többi vetélytárs ellen azonban jelenleg vesztésre áll. Porosenko elnök népszerűsége folyamatosan csökken, és még alacsonyabb szintre fog zuhanni.” - véli Bortnyik.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politika, politikaForrás: Kárpátinfo.net Share/Save