A hajhullás okai fiatal korban megoldhatóak, orvosolhatóak

Napi 60-100 hajszál „halála” normális dolog, pláne tavasszal és ősszel, amikor a haj megújul. Ha ennél jóval több hajunk halálozik el, az már gond lehet. Koponyánk éke elkezdhet hullani stressz, fertőzések, rossz táplálkozás miatt erőteljesebben és a hormonok is besegíthetnek. A hajhullás okai fiatal korban általában a szabályozó váladékok, ugyanis tinédzser korban a test nagy hormonális változáson megy keresztül. Ilyenkor megemelkedik a nemi hormonszint és kavarodást csinál.

A hajhullás okai fiatal korban még lehet a haj zsírosodása is, mivel a faggyútermelés is fokozottá válik, de lehet a pajzsmirigy zavara is, ami kapcsolódik a hajhulláshoz. Serdülő korban még a cukorbetegség is szóba jöhet hajhulláskor, mert a kettes típusú diabétesz is ezzel jár. Mindezek mellett nem árt természetes készítményekkel is segíteni a haj normális fejlődését. A hajhullás okai fiatal korban általában orvosolhatóak, tehát ajánlott szakemberrel ellenőriztetni és megkeresni.

Tegyünk az elvékonyodott haj ellen!

A hajszál vastagsága genetikailag alakul ki, de manapság már a tudósok segítségével javítani tudunk azon, ha a hajunk vékony. Ahogy a testünk sem, úgy a hajunk sem azonos senkiével. Sokan küzdenek vékonyszálú hajjal, ami természetes, de persze vastagabbat és szerkezetileg jobb tartásút szeretnénk. Az elvékonyodott haj gyenge és bizony jócskán ápolásra szorul. A vitaminok vagy egyéb ásványok, a réz, a cink hiánya is okozhatja. Ez esetben a megfelelő segítségek a hajerősítők, balzsamok, hajápolók, amelyek a kimerült hajat regenerálják.

Ezek segítségével erősödnek a hajrostok, az elvékonyodott haj és a töredezettség megszűnik és a belső szerkezete is megerősödik. Sok nőnél már 30 éves korban megjelenik az elvékonyodott haj, a hormonháztartás ingadozása miatt. Ilyenkor kérhetünk hormontesztet annak kivizsgálására, hogy megtudjuk, mi okozza mindezt, de az is lehet, hogy a sok stressz teszi, tehát ennek az oknak is járjunk utána! Természetesen nem kell egyedül nekilátni, mert szakember segítségét is ajánlott kérni.