A városi bicikli praktikus és komfortos

Nagyon sok autó közlekedik már a kisebb településeken is, kerékpárral gyakran hamarabb célba lehet érni, mint gépkocsival. Erre a célra ideális a városi bicikli, ami bár ugyanolyan vázzal rendelkezik, mint a kifejezetten női kerékpárok, mégis tökéletes modell mindkét nem tagjainak. Tervezésénél elsődleges szempont a kényelem és a praktikusság volt. Első pillantás alatt rájövünk erre a tényre, hiszen messziről látható, hogy a városi bicikli váza úgy került kialakításra, hogy bármilyen öltözékben lehessen közlekedni.

Olyan a kialakítása, hogy a lábat ne kelljen túl magasra emelni ahhoz, hogy használója a felülhessen. Jó szolgálatot tesz egy ilyen kétkerekű a mindennapi közlekedésben, ha csak arra gondolunk, hogy hányszor kell leszállni például a gyalogos átkelőhelyeknél, útkereszteződéseknél. A városi bicikli lehetőséget kínál arra, hogy egyenes háttal közlekedjünk és még hosszabb távon sem okoz derék- vagy hátfájdalmat. Több méretben kapható a boltokban, a választás mindig a felhasználó magasságától függ.

Elterjedt és népszerű a hegyi kerékpár

Mivel sok kerékpáros nemcsak az aszfalton szeretné használni, hanem rosszul megközelíthető terepeken is, ezért a célnak megfelelő modellt választ. A hegyi kerékpár széles gumiabroncsokkal és robosztus vázzal rendelkezik. Kifejezetten terepre lett tervezve, főbb jellemzői közé tartozik az egyenes, széles kormány, az erős, sportos váz, a teleszkópos villa. Nagyon jól néznek ki azok a hegyi kerékpár modellek, amelyek megvásárolhatóak online, a bringadiszkont.hu webáruház termékpalettájáról.

Korrekt áron szerezhetőek be ezek a biciklik, ezért innen célszerű megvennie, ha kikapcsolódásra, túrázásra szeretné használni. Kitűnő minőségűek, ami első számú szempont, ugyanis kerékpárt nem veszünk minden évben, tehát tartósnak, strapabírónak kell lennie. A hegyi kerékpár azoknak való, akik kihasználják a ballonos terepgumikat és a csillapítást, kemény terepeken szeretnek tekerni. Kompromisszumos megoldásként közlekedésre is alkalmas, de vegyük figyelembe, hogy a fő bevetési területe nem ez!