A vízteres kandalló rendkívül hatékony

Ez a fűtőberendezés képes az egész ház központi melegítését teljesen kiszolgálni. A vízteres kandalló szerkezetét tekintve, egy alsó tűztérből, valamint a rászerelt tartályból áll. A betétet illetően, vízoldalú és légfűtő teljesítményt különböztetnek meg. A különbség a kettő között, hogy a légfűtő változat a telepítés helyiségében hasznosul, a másik pedig radiátoron, padlón vagy falon keresztül juttatja el a megtermelt hőt a lakás szobáiba. A kiválasztásánál figyelembe kell venni néhány paramétert. Ilyen például a fűtendő légtér mérete, a teljesítmény, a kémény térfogata, stb.

A vízteres kandalló esetében sem szabad megfeledkezni a biztonsági szerelvényekről. Amennyiben a tartályban található hűtőrendszert az útmutató szerint aktiválja, akkor működészavar és nyomásnövekedés nem történhet. A tökéletes üzemeléshez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű levegő betáplálása. A kémény tervezése és a vízteres kandalló telepítése szakértelmet követel, így a feladatokat hozzáértő szakemberre kell bízni.

A sütős vízteres kandalló igazi különlegesség

A berendezés belső részén található hőhasznosító lemez nemcsak az ételek elkészítése szempontjából, hanem teljesítmény és hatásfok növelése céljából is rendkívül előnyös. A sütős vízteres kandalló által számos finomság kreálható. Javasolt a konyha és a nappali közötti falba beépíteni, méghozzá úgy, hogy a tűztér ajtó a nappali irányába, a sütőajtó pedig a konyha felé nézzen. Annak érdekében, hogy a kiépítés könnyebb legyen, a tervezők úgy alkották meg a sütődob frontrészét, hogy a falazathoz állítható legyen.

A termék rusztikus és minimál front kialakításban egyaránt megvásárolható. A sütős vízteres kandalló modern típusa nagyméretű üveggel van felszerelve. Ezzel ellentétben, a rusztikus íves két oldalra nyíló tömör díszített ajtóval rendelkezik. Mindkét variációra jellemző a stabil, masszív felépítés. A levegő bevezetés szabályozóval könnyedén állíthatja az égési aktivitást. Ha alacsonyabb hőmérsékleten használja a fűtőberendezést, akkor gyümölcsöket is aszalhat. A sütős vízteres kandalló betöltheti a mikró szerepét.