Az akkumulátor felvásárlás környezetvédelmi és gazdasági szempontjai

Teljesen mindegy, hogy milyen teherautóról, ipari vagy mezőgazdasági gépről, esetleg személyautóról van szó, az akkumulátoruk veszélyes hulladéknak számít. Sok MÉH telep specializálódott hazánkban az akkumulátor felvásárlás területére, így segítve azoknak a dolgát, akik hatékonyan és környezettudatos módon szeretnének megszabadulni ettől az alkatrésztől.

Ugye hibás, elavult állapotában is ér valamit az akku, ami azt jelenti, hogy ezért egy igen szép összeget lehet kapni a hazai MÉH telephelyeken. Sokan nincsenek ezzel tisztában a gépjárművek akkujával kapcsolatban. Amit még fontos megjegyezni, hogy az értékes hulladékok begyűjtése és szakszerű kezelése gazdasági és környezetvédelmi érdek is.

A Méhes Hulladék az oroszlányi és tatabányai telephelyeken egy szakavatott csapattal vár minden klienst, így az akkumulátor felvásárlás zökkenőmentesen mehet végbe. A mesterek több éve foglalkoznak ezen eszközök beszerzésével, ezért a teljes procedúra valóban hatékonyan történik.

A tulaj szemszögéből az akkumulátor felvásárlás azért éri meg, mert egy tipikus, 17 kilogrammos akku 8 kg fémólmot és 3 kg műanyagot tartalmaz, a kénsav pedig mindig közömbösítésre kerül. Az érdeklődők, potenciális kliensek természetesen tudni akarják, hogy mennyi pénzhez jutnak az akkumulátor felvásárlás után? A végső árra nagymértékben kihatnak a hazai tényezők.

Vashulladék árak: fontosak a minőségi szintek

A hulladékiparban különböző minőségi szintek vannak. Fontos befolyásoló tényezőknek számítanak a vashulladék árak tekintetében. De mitől is függ a végső ár? Leginkább a fém szennyezettsége és vastagsága az, ami eldönti, hogy mennyi pénzt is kap az ember a felgyűlt anyagért.

Ha a leadni kívánt hulladék több anyagból áll, jellemzően csak az olcsóbb anyag árában tudják átvenni a szakemberek. Értelemszerűen a vashulladék árak ettől is függnek. Hiába van egy csomagban 10 kilogramm vas és 10 kilogramm olcsóbb matéria: a szakértők csakis az utóbbi áráért tudják átvenni az egész 20 kilogramm hulladékot. Mi a teendő ekkor? Az ügyfél jól teszi, ha hazamegy, szétszedi a hulladékot és külön hoz be mindent.