Az öntöző ára üzletenként eltérő

A locsolás a hazai éghajlat, illetve időjárás miatt elengedhetetlen dolog. Az öntöző ára szerencsére egyáltalán nem magas, így mindenki megengedheti magának a megvásárlását. Beszerezhető kézi és automata variációban egyaránt. Kiépítésével pontosan annyi vizet juttathat a növényzet gyökereinek, amennyi szükséges. Az automata típus természetesen programozható, így Önnek nem kell otthon tartózkodnia amikor a rendszer végzi a dolgát. Beállíthatja éjszakai locsolásra, ami ideális választás akkor, ha vizet szeretne spórolni.

A hajnali órákban nagyon alacsony a párolgási százalék. Az öntöző ára több tényezőtől függ. Egy ilyen rendszer telepítésének végső összege csak a felmérések alapján tudható meg. Változik a terület méretétől és a kert adottságaitól. A berendezés vízforrása lehet kút, ciszterna, tó, de hálózat is. Felszerelhető esőérzékelővel, ami biztosítja, hogy ne történjen meg a túlöntözés csapadékos időben. Amikor elkezd esni az eső, a rendszer automatikusan kikapcsol. Az öntöző ára üzletenként valamelyest különbözik.

Az indító gyeptrágya könnyen beszerezhető

Ez az apró, szemcsés, magas nitrogéntartalmú termék segít a fűmagok gyökeresedésében és megfelelő fejlődésében. Az indító gyeptrágya helyes kiszórása nagyon fontos dolog. Nem bonyolult feladat, csupán az egyenletes kijuttatásra kell figyelni. Ezt az erre kialakított eszközök egyikével könnyen kivitelezheti. Nagyobb területek esetén a röpítő tárcsás, a kisebbeknél pedig a forgóhengeres kivitel alkalmazása javasolt. Sokféle változatban szerezheti be a kertészüzletekből. A vízben oldódó típus, vagyis a folyékony indító gyeptrágya gyorsan kifejti a hatását.

Az előnyei közé tartozik, hogy a gyökerek szinte azonnal fel tudják venni, szóval kevésbé van rá hatással az időjárás és a talaj állapota. Alkalmazásával felgyorsíthatja a fű tavaszi növekedését és megerősödését. Különböző kiszerelésekben vásárolható meg. A tárolása száraz, fedett helyen, gyermekektől elzárva történjen! Az indító gyeptrágya korlátlan ideig tárolható, ha betartja az imént említetteket és abban az esetben, ha gondosan visszazárja a használat után.