Az öntözőrendszer karbantartás nem bonyolult

Ha szeretné, hogy a berendezés hosszú éveken keresztül tökéletesen működjön, akkor a szervizelésről ne feledkezzen meg! Az öntözőrendszer karbantartás saját kezűleg is elvégezhető abban az esetben, ha megvan hozzá a kellő felszerelés. Ha a téliesítés, vagyis a kompresszoros kifúvás megfelelően történt, akkor a tavaszi beindításnál nem lesz nehéz feladata. Először is a fő nyomócsövet nyomás alá kell helyezni, majd a zónákat külön-külön célszerű elindítani. Meg kell bizonyosodni arról, hogy tökéletesen működnek.

Az öntözőrendszer karbantartás következő lépése a szórófejek és egyéb tartozékok felülvizsgálata. Ha valamelyik alkatrész megsérült, akkor azt azonnal cserélje ki! Nem szabad halogatni a dolgot, hiszen az több problémához vezethet. A nagyobb ellenőrzésre évente 1-2 alkalommal kell időt szánni. Amennyiben intenzívebb igénybevételnek van kitéve a szerkezet, nyilvánvaló, hogy gyakrabban kell átnézni. Az öntözőrendszer karbantartás szakember által is történhet. A szerelővel a kapcsolatot felveti telefonon vagy az interneten keresztül.

Locsolórendszer a szép kertért

A berendezés nagy segítségére lesz, így a megvásárlását biztosan nem fogja megbánni. A locsolórendszer a növényeknek és a gyepnek elegendő vízmennyiséget szolgáltat. A szórófejek, illetve a vezetékek a föld alatt kapnak helyet, ezáltal nem lesznek zavaró tényezők. A programozható változatok nagyon népszerűek a felhasználók körében. A telepítést követően el kell végeznie néhány feladatot. Személyre szabottan állíthatja be, hogy a berendezés mikor kapcsoljon be és ki. Az öntözés a kora reggeli vagy a késő esti órákban egyaránt történhet.

A locsolórendszer forrása lehet vezetékes víz, ciszterna, valamint kút. Nem igényel felügyeletet, így több napra magára hagyhatja. Ha üzleti útra indul vagy családi kiruccanást tervez, akkor nyugodt lehet a vízellátás felől. Áramkimaradás esetén sincs gond, hiszen a termék beépített akkumulátorral rendelkezik. Nem kell attól félnie, hogy az előre beállított program eltűnik. A locsolórendszer eső- és fagyérzékelővel rendelkezik, így ha problémát észlel, akkor azonnal kikapcsol.