Ezért tarts otthon antigén tesztet!

Az otthoni COVID-19 gyorsteszt-készletek értékes eszközök, amelyek segítenek meghatározni a COVID-19 másokra való átterjedésének valószínűségét. Gyors és meglehetősen pontos eredményeket kínálnak, ha helyesen használjuk őket. A cikkből választ kaphatunk néhány gyakori kérdésre az otthoni tesztek minőségével, használatukkal és az eredményekkel kapcsolatosan. Vajon miért érdemes betárazni belőlük otthonra is?

A legfontosabb különbség az antigén gyorstesztek és a PCR-tesztek között az, hogy a gyorstesztek nem mindig elég érzékenyek ahhoz, hogy egyértelműen megmondják, hogy éppen COVID-19-fertőzött vagy-e – viszont tökéletesen prezentálják az aktuális fertőzőképesség és a kór másokra való átterjedésének valószínűségét.

Hamis pozitív eredmény gyorstesztekkel nagyon valószínűtlen, ha pozitív eredményt kapsz, szinte biztos, hogy COVID-19-fertőzött vagy. Negatív kimenetel esetén a COVID-19 lehetősége továbbra is fennáll, de a negatív eredmény arra utal, hogy a vírusterhelés nem elég magas az adott időpontban ahhoz, hogy a teszt kimutathassa a fertőzést vagy a vírus jelenlétét, és ezért kevésbé valószínű, hogy átadhatod másoknak.

Ezért érdemes tesztelni magad kifejezetten egy esetleges találkozó napján is, hogy megbizonyosodhass arról, hogy az eredményed tényleg a legfrissebb aktualitással tükrözi a fertőzöttségi állapotod. A sorozatos tesztelés, vagyis egy újabb teszt elvégzése a kezdeti negatív teszt után 1-2 nappal jó stratégia lehet a pontosság javítására, ha a kezdeti tesztet túl korán végeztük el a fertőzés során.

Szóval miért jó, ha van otthon antigén teszt?

  • Mert amennyiben a COVID-19 tüneteit tapasztalod magadon, kényelmesen, az otthonod meghitt nyugalmában tesztelheted magad, és az eredmény maximum 10 perc elteltével a rendelkezésedre is áll.
  • Mert ha ugyan nincsenek COVID-19 szimptómáid, de tudod vagy gyanítod, hogy ki vagy téve a fertőzés lehetőségének, akkor sorozatos teszteléssel folyamatosan kontrollálhatod a saját státuszod.

Az otthoni antigén teszt a Carbon Medical webáruházából 1 munkanapos kiszállítással, kedvező áron megvásárolható!