Kárpitos bútorok tisztítása házilag

Szinte lehetetlen elképzelni egy hangulatos hálószobát kárpitos franciaágy nélkül. Melegség és kényelem érzetét nyújtja. De ha nem ápoljuk kárpitozott bútorainkat,hamar elveszítik vonzó megjelenésüket.

Valójában a kárpitos franciaágyak, kanapék,fotelekegyszóval a kárpitozott bútorok figyelmet és gondozást igényelnek, mivel a szennyeződések be tudnak szívódni a töltőanyagba, ahonnan aztán elég nehéz eltávolítani azokat.

A töltőanyagban nemkívánatos mikroorganizmusok és a penész is megjelenhet, sőt apró rovarok is, amelyeket nem lehet azonnal észre venni,ezért nagyon nehéz tőlük megszabadulni.

Figyeljünk oda kárpitozott bútorainkra, tartsuk tisztán, de vegyük figyelembe a gyártó által javasolt tisztításra vonatkozó összes ajánlást.

A kárpitozott bútorok, így a kárpitos franciaágy tisztításához egyáltalán nem szükséges, hogy vegytisztító szolgáltatástvegyünk igénybe.

Meglehetősen sok foltot lehet otthoni módszerekkelis eltávolítani.

A szennyeződések eltávolításánál azonbanvegyük figyelembe a kárpit anyagának típusát, a szennyeződés mértékét és jellegét, nehogy károsodjon abútor kárpitja.

Minden kárpittípus egyedi, és ennek megfelelően kell kezelni.

Szabályok, amiket be kell tartanunk

  • mielőtt bármilyen tisztítószer alkalmaznánk például egy kárpitos franciaágynál, teszteljük a szert az ágy egyikláthatatlan felületén.
  • általában minden kárpittípushoz ajánlanak tisztítószereket, például speciális gumikeféket a velúr felületekhez.
  • nedves tisztítás előtt mindig porszívózzukki a kárpitot
  • bár az ecet és a szódabikarbóna tökéletes fegyver a kárpitos franciaágy tisztítására is semmilyenkörülmények között ne használjunk hígítatlan ecetet!
  • fehérítőszer alkalmazása tilos!

Cselekedjünk azonnal!

Nagyon fontos, hogy ha a reggeli kávénkat véletlenül a kárpitos franciaágyunkra löttyintjük, ne legyünk restek azonnal helyrehozni kétbalkezességünk lenyomatát, mert az a fránya kávéfoltkésőbb igen kellemetlen perceket tud okozni nekünk.

Tehát, amikor csak lehetséges, ajánlatos a foltokat azonnal eltávolítani, amint azokmegjelennek.

Zsírfolt a kárpitos franciaágyon?

Egy jó kis bundás kenyér reggelire?

A zsírfolt kódolva van, de a jó hír az, hogy számos jogorvoslat létezik. Minden háztartásban van só, vagy hintőpor. Amelyik szimpatikusabb azt használjuk, szórjuk rá a foltra, hagyjuk néhány percig rajta, majd ecsettel vagy szivaccsal finoman dörzsöljük át a kárpitot. Ezt az eljárást többször meg kell ismételni, amíg a folt teljesen eltűnik.

Macerás ugyan, de hatásos és a kárpitos franciaágyunk is szép marad!