Kérdés-válaszok a diákszámláról

Melyek a diákoknak való bankszámlaszolgáltatás (továbbiakban diákszámla) jellemzői? Mik az előnyei? Lássuk a részleteket!

Miért hasznos a diákszámla?

Bár akár már a gyermek születésétől fogva lehet bankszámlát nyitni, a diákszámlák jellemzően 14 éves kortól válnak elérhetővé. A fiataloknak hasznos a saját bankszámla, hiszen fokozatosan, még némi szülői felügyelettel elkezdhetnek belekóstolni a bankolással járó lehetőségekbe. Ennek köszönhetően lépésről lépésre megtanulhatnak gazdálkodni a forrásaikkal és pénzügyileg egyre tudatosabbak lesznek. A diákszámlának ráadásul összességében alacsonyabbak a költségei, mint a hagyományos bankszámláknak. Bónuszként a jellemzői jól passzolnak a diákok igényeihez, így lehetővé válik a kedvezményes, rugalmas online bankolás.

 Mit kell tudni a diákszámla megnyitásáról?

 

A diákszámla megnyitásának könnyen teljesíthető feltételei vannak. Igényelhető, ha a fiatal már betöltötte a 14. életévét, de még nem múlt el 26 éves. Az is fontos, hogy legyen érvényes diákigazolványa.

 

Melyek a diákszámla legkedvezőbb tulajdonságai?

 

Akár 26 éves korig 0 forint lehet az ügyfélkapcsolati díj. Ráadásként ebbe beletartozik, hogy korlátlan számban nyitható és vezethető forint- és devizaszámla, és ingyenesen használható a telefonos banki és az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás. Ha elmúlt 16 éves, akkor kérhető a havi kettő díjmentes készpénz felvétel összesen 150 ezer forintig. Jár az elektronikus bankszámlakivonat, egy szabadon választható kedvezmény és még egy célbetét is a megtakarítás elkezdéséhez.