LottoLand – A világ legnagyobb óriáskerekei

Képzeld el, hogy finoman az ég felé emelnek, és a világ összezsugorodik alattad, ahogy felemelkedsz. Ezt az izgalmat kínálják a világ legnagyobb óriáskerekei, a magasságot, szépséget és innovációt ötvöző mérnöki csodák. Ezek a kolosszális szerkezetek nem csupán vidámparkok, hanem építészeti csodák és az emberi leleményesség szimbólumai. Induljunk el egy utazásra, hogy felfedezzük a világ néhány legmagasabb óriáskerekét. Mielőtt azonban belemerülnénk, elárulnám, hogy a LottoLand oldalán járva bukkantam rá az óriáskerekek csodapéldányaira, ugyanis egy hasonló tematikájú játékot játszottam, így kezdtem keresgélni a témában.
Az Ain Dubai, ami arabul „Dubai Eye”-t jelent, az óriáskerekek vitathatatlan bajnoka. A Bluewaters-szigeten található óriáskerék 250 méteres félelmetes magasságban áll, és ezzel a világ legmagasabb kereke volt a legutóbbi információk szerint. Lélegzetelállító kilátás nyílik a dubai égboltra, beleértve olyan nevezetességeket, mint a Burj Khalifa és a Palm Jumeirah. Minden egyes forduló 38 perces utazást kínál páratlan kilátással és luxussal.


Nem mondom, hogy feltétlenül kipróbálnám, csodálom, de sokkal inkább megmaradnék azoknál a biztonságosabb játékoknál, amiket a LottoLand oldalán találtam. Na de mielőtt elmerülnék abban, hogy nekem mi a szimpatikus, és mi nem, folytassuk inkább a sort egy másik igazán izgalmas óriáskerékkel.
A Singapore Flyer 165 méteres magasságával a világ legmagasabb óriáskereke volt, amíg a High Roller felül nem múlta. Ez a kerék pihentető élményt nyújt, lélegzetelállító kilátással a Marina-öbölre, a város látóhatárára, tiszta időben pedig Malajzia és Indonézia egyes részeire. A 28 légkondicionált kapszula egyikében tett 30 perces utazás nyugodt menekülés a nyüzsgő városi élet elől. A városi élet elől egyébként egy olcsóbb és kevésbé mozgalmas megoldással is el lehet kicsit menekülni, én a hétköznapokban ezt a LottoLand révén valósítom meg.
A Las Vegas-i High Roller, az Ain Dubai előtti rekordtartó, 167,6 méter magas. A Las Vegas Strip szívében található gigantikus kerék a szórakozás és a látványosság keveréke, hűen a város szelleméhez. A 30 perces köröket kínáló High Roller lenyűgöző panorámát nyújt a neonfényben úszó Las Vegas-i égboltra, ami különösen éjszaka varázslatos.