Mit tartalmaz az automata öntözőrendszer szett?

Rendkívül felemelő érzés, amikor kilép a füvesített udvarra a gyönyörű növények közé. Az automata öntözőrendszer szett szinte láthatatlanul beépíthető a kertbe, ebből kifolyólag nem rontja el az összképet. Egy önműködő berendezésről van szó, ami nem igényel felügyeletet. Mindig a legoptimálisabb időben locsolja meg a területet és egyenlő mértékben szórja a vizet mindenhová. A vízcsőrendszert a talajba 20-30 cm mélyen kell leásni. A locsolózónák a terület adottságainak és a vízforrás hozamának megfelelően van felosztva.

Ez a forrás lehet kút, tartály, ritkábban pedig tó vagy patak. Az automata öntözőrendszer szett tartalmazza a szórófejeket, a vezérlőt, a csövet, a mágnesszelepet és a különböző érzékelőket. Könnyen beállíthatja, hogy mely napokon, milyen időpontban és hány percig locsolja a vizet. A vezérlő típustól függően képes akár 32, vagy 64 zónát is irányítani. A legegyszerűbb változat is napi 2-3 locsolást tesz lehetővé programonként. Az automata öntözőrendszer szett megvásárolható a szaküzletekből vagy az online boltokból.

A kerti munka óradíj esetenként változó

Természetesen sok mindentől függ a dolog. A kerti munka óradíj az elvégzendő feladattól változik. Nem mindegy ugyanis, hogy ásni, füvet nyírni, virágot ültetni vagy metszeni kell. A fűnyírás árát a legtöbb esetben négyzetméterben adják meg. 500 nm terület megszépítése körülbelül 30 000 Forintba kerül. Az összeg kevesebb lehet abban az esetben, ha traktorral kell végezni a nyírást. Az ár általában nem tartalmazza a levágott fű összegyűjtését és elszállítását.

Ennek a tevékenységnek az összege köbméterenként 2500-7000 Ft körül mozog. Az efféle kerti munka óradíj továbbá függ a fű hosszától, a terület lejtésétől, tagoltságától és az elhanyagoltság mértékétől. Amennyiben nem csupán karbantartásra, hanem egyéb szolgáltatásokra is igényt tart, akkor célszerű olyan vállalkozáshoz fordulni, amelyik a tervezésben és a rendezésben egyaránt tud segíteni. A cégnél dolgozó szakemberek kivitelezhetik álmai zöldövezetében a grillhelyiséget, a sziklakertet, a medencét, stb. A kerti munka óradíj ezekkel a feltételekkel magasabb lesz.