Ne maradjunk örökre káros szenvedélyek rabjai

Az ember sokféleképp megtervezheti a napját. Általában mindannyian arra vágyunk, hogy több szabadidőnk legyen. Biztos vagyok benne, hogy már ti is hallottátok munkában azt, hogy mennyi mindent csinálnának az emberek, ha egy kicsivel több idejük lenne. Ez az álmodozás alapjában véve még nem problémás, de egy olyan hozzáállást teremthet bennünk, aminek a végén mindig csalódni fogunk.

Mivel az unalmas, munkahelyi környezet kapcsán azt fogjuk hinni, hogy minden más csodálatos és impulzusokkal teli. Amikor azonban van egy szabad hétvégénk, sokszor azt tapasztalhatjuk, hogy nem tudunk mit csinálni az üresjárattal. Sajnos az iskolai rendszer és a munkahelyek felépítése is olyan, hogy ne hagyjon sok lehetőséget arra, hogy felfedezzük azt, hogy valóban mit szeretnénk. Az álmodozás miatt pedig olyan valótlan képek alakulnak ki bennünk, amikkel nagyon kiábrándító szembenézni.

Hiszen elképzelhetjük, hogy milyen jó lenne egész nap csak hátradőlni és sorozatokat nézni. Az ember azonban ennél sokkal többet igényel általában. Persze egy-két rész még örömmel lemegy, de utána valami olyan ürességet fogunk érezni, ami nagyon megijeszthet minket. Sokan sosem néznek szembe ezzel és inkább beletemetik magukat a munkájukba. Pedig az unalom nem egy olyan dolog, amitől félni kell, hanem természetes része az önismeretnek. Mivel ennek segítségével eldönthetjük, hogy mi az, ami tényleg megmozgat minket. Ez pedig általában még változni is szokott. Tehát lehet, hogy előző évben még minden áron könyvet szerettünk volna írni, most azonban semmi örömet nem hoz ez a tevékenység. Ilyenkor érdemes nyitott szemmel járni a világot és új dolgokat keresni. Higgyétek el, rengeteg olyan hobbim van, amikről álmodni sem mertem volna, mikor középiskolába jártam.

Összességében tehát az a fontos, hogy mindig odafigyeljünk arra, amit a szívünk szeretne. Ebbe a folyamatba pedig beletartozik a csalódottság és a kiábrándulás is. Nem szabad azonban ilyen akadályok mellett feladnunk, hanem próbáljunk ki valami mást és egy idő után találni fogunk olyan dolgokat, amik örömet okoznak.

Az egyik legnépszerűbb pótcselekvés, amit a mai világban szoktak csinálni az emberek, az még mindig a dohányzás. Bármilyen ártalmatlannak is tűnik azonban az a néhány szál az elején, komoly egészségügyi gondokat okozhat a függőség. A dohányzásról leszokás pedig egy rögös út, amit senkinek sem kívánok. Ezt saját tapasztalatomból mondhatom, mivel ha nem találtam volna rá a Prevenció Patika oldalára, akkor még mindig ennek a káros szenvedélynek élnék.

Középiskolában nagyon menőnek számított az, akinél volt egy pakk cigi. Ekkor kezdtem el én is dohányozni és egészen egy évvel ezelőttig folytattam ezt a tevékenységet. Szép lassan azonban rájöttem, hogy a helyzet tarthatatlan és rengeteg pénzt vesztegetek el egy ilyen káros szenvedélyre. Felmentem hát az internetre, és utánanéztem, hogy a dohányzásról leszokás milyen segítséggel lehetséges. Nemsokára rátaláltam a Prevenció Patika oldalára, ami egy új világot nyitott meg előttem.

A függő emberek iránt általában már alapból van egy stigma, úgyhogy nagy megkönnyebbülés volt az, hogy a gyógyszerrendelést itt online tudom elvégezni. Őszintén, a patikák amúgy sem a kedvenc helyeim és szerintem ebben nem vagyok egyedül. Mindig tele vannak beteg emberekkel és ha csak egy olyan egyszerű dolgot akarunk venni, mint mondjuk egy gyógyszeres rágógumi, már egy ilyen tranzakció során is lehetőségünk van elkapni valamit.

Már a kezdőlapon megállapíthattam azt, hogy a Prevenció Patika nem csak a dohányzásról leszokás kapcsán nyújt segítséget. Szinte minden gyógyászati termék elérhető náluk, amire csak szükségünk lehet a ház körül. A kezdőlapot ha végigtekintjük, rengeteg nagyszerű ötletet kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy miket érdemes beszerezni. Egy rendes patikában az egyik legzavaróbb tényező az szokott lenni, hogy mindig az ott dolgozók segítségét kell kérni. Itt azonban a saját tempónkban tudunk válogatni. Ha meg szeretnénk találni a „Dohányzásról leszokás” kategóriát, akkor nem kell mást tennünk, mint a felső menüt használni. Ezek a részlegek sokkal könnyebben elkülöníthetők, mint a rendes boltokban, úgyhogy ezzel is rengeteg időt lehet spórolni. Ennek a fontosságát pedig ki szeretném emelni, ha egy olyan témáról van szó, mint a dohányzásról leszokás. Hiszen egy függő ember nagyon könnyedén visszaesővé válhat, ha valami akadály kerül az elhatározása útjába. A Prevenció Patika oldalán azonban ettől nem kell tartanunk.

Maga a termékek között válogatás is nagyon egyszerű és még többféleképpen személyre is szabhatjuk a listát. A rendezési elvek használatával például megadhatjuk, hogy a legnépszerűbbek, vagy a legolcsóbbak legyenek elől. A szűrők segítségével pedig csak olyan találatokat fogunk kapni, amik megfelelnek az adott elvárásnak.

A dohányzásról leszokás többféleképpen történhet, a Prevenció Patika pedig megad nekünk minden lehetőséget rá. A legnépszerűbb termék a gyógyszeres rágógumi volt, ami sokkal szimpatikusabb volt, mint a hagyományos tapasz. Ha azonban valaki az utóbbira esküszik, annak sem fog csalódást okozni a választék.

A kiszerelést és az árakat is azonnal át tudjuk tekinteni. Tehát nem kell majd a doboz alján keresgélnünk ezeket az infókat. Az árakról egyébként ejtenék még pár szót, mivel azonnal nagyon megragadtak. A Prevenció Patika oldalán rengeteg pénzt lehet spórolni. Ez elsősorban a webshop-jellegnek köszönhető, ami a cég számára lehetővé teszi az olcsó árakat. Ettől függetlenül, ha többször feljövünk az oldalra, elkaphatunk pár akciót is. Több gyógyszeres rágógumi éppen le volt árazva, úgyhogy még inkább azt éreztem, hogy nagyon időleges volt az elhatározásom.

Persze az is megtörténhet, hogy az oldalt böngészve egy olyan terméket találunk, ami megtetszik, de éppen az adott pillanatban nem szeretnénk megrendelni. Ha ebbe a helyzetbe kerülnénk, akkor mindenképpen érdemes felregisztrálni az oldalra. A regisztráció maga csak pár percet fog igénybe venni és ha ezzel készen vagyunk, akkor el tudjuk menteni az adott termékeket. Kattintsunk a szívecske ikonra és már el is lesznek mentve.

Az is nagyon tetszett, hogy a termékek képeire kattintva egy adatlapra érkezhetünk. Itt olvashatunk pár alap infót, amik kicsit jobban belemennek a termék részleteibe. Számomra ez egy nagyon hasznos funkció volt, mivel ennek kapcsán végre megérthettem, hogy mi a különbség a hasonló gyógyszeres rágógumik között. Így pedig a döntésem végül sokkal átgondoltabb volt.

Nem kellett tovább győzködni a Prevenció Patika szolgáltatásával kapcsolatban. Behelyeztem a kosárba a kiválasztott terméket és nekikezdtem a rendelés folyamatának. Nem kell azonban ezen a ponton sem megrémülni, még azoknak sem, akik esetleg nem töltenek annyi időt az interneten. Meg kell adnunk a szállítási adatainkat, majd kiválaszthatjuk, hogy miként szeretnénk fizetni. Ez a módszer rendkívül kényelmes és időhatékony. A termékek pár nap múlva meg is érkeztek és azóta a dohányzásról leszokás már nem csak egy álom.