Nem kell tartani a szerelt kémény áraktól!

Mi tűnik olyan nehéznek egy minőségi füstelvezető rendszer telepítésében? A piac tele van a hazai és külföldi gyártók termékeinek széles választékával, eltérő szerelt kémény ár változatokkal és szakképzett mesterekkel. De a profi szerelők tökéletesen tudják, hogy egy minőségi kéményrendszer telepítéséhez, ami hosszú ideig és hibátlanul szolgálja a tulajdonosát, számos szabályt és technikai árnyalatot kell megvizsgálni. Csak ezek pontos betartásával biztosítható a teljes szerkezet hosszú és problémamentes működése.

A füstgázok hőmérséklete 600° körül is mozoghat, ezért fontos a kémény hőállósági tényezője. Manapság a szerelt kémény árak és anyagok különbözőek lehetnek. A szakemberek a leggyakrabban acél modelleket telepítenek. A kandallók acél füstelvezető rendszerei rozsdamentes és fekete acélból készülnek. Ezek ellenállnak az agresszív közegnek, a koromnak és a kondenzációnak. A rozsdamentes acélból készült szerelt kémény árak felettébb versenyképesek, a termékek pedig tartósak és megbízhatóak, így több okból is jó megoldásnak bizonyulnak.

Jelentős fejlődésen mentek át a fatüzelésű kályhák

A kandalló a harmónia és a béke megtestesítője az otthonban. A lángok vonzó erőt képviselnek, ami elbűvöl és megnyugtat. Az ókorban az emberek barlangokban éltek és tüzet gyújtottak. A modern világban a barlangokat felváltották a városi lakások és a családi házak, a fatüzelésű kályhák pedig a meleg, a béke és az együttlét biztonságos alternatíváivá váltak. De nem minden modell telepíthető egy tipikus városi lakásba. Ennek az okát két korlátozás jelenti.

Az egyik a súly, ami néha igen jelentős értékeket ér el (akár 500 kg-ot vagy többet is), valamint a füstgázok eltávolításának szükségessége. Rendkívül kényelmes azonban, hogy egyes fatüzelésű kályhák a lakás vagy a ház bármelyik részében elhelyezhetőek. A tulajdonos kiválaszthatja a saját igényeinek megfelelő keretet és úgy tervezheti meg a kandallót, hogy az illeszkedjen az otthona belső teréhez. A fatüzelésű kályhák bármelyik egyedi építésű keretbe integrálhatóak. Ez azt jelenti, hogy Ön a tetszésének megfelelő terméket kaphat és élvezheti az igazi élő tűz hangulatát.