Semmi se árthat autónknak!

Ha van egy csodás autónk, de sajnos nem rendelkezünk garázzsal, mindenképp találnunk kell valami megoldást, ami védelmet biztosít négykerekűnk számára. Az autótakaró ponyva épp ezt a lehetőséget biztosítja mindazok számára, akik nem tudják minden nap fedél alatt tudni gépjárművüket.

Az autótakaró ponyva már régóta létező eszköz, mely segítséget nyújt az autó tulajdonosoknak, ámbár nem feltétlen tudnak a régi modellek minden igényt kielégíteni. A Gledring egy olyan szlovén vállalat, mely igyekezett betölteni azt a piaci rést, melyet évekkel ezelőtt felfedeztek, így alkották meg, a bármely évszakban aktuális, még nagyobb védelmet biztosító autótakaró ponyvát. Mitől tud ez az autótakaró ponyva többet az elődeinél?

Az biztos, hogy minél több ponton történik az autótakaró ponyva és maga a gépjármű találkozása, annál biztosabb az, hogy egy nagyobb szél esetén se repül le az autótakaró ponyva féltett négykerekűnkről. Tehát a több kapcsolódási pont már nagyobb védelmet biztosít, időjárástól függetlenül.

A méltán híres Gledring vállalat szakemberei ráeszméltek még egy hibára, amit a régebbi típusú autótakaró ponyvák „elkövettek”. Sok esetben problémát okozott az, hogy az autótakaró ponyva egyfajta dunsztot hozott létre nedves időjárási körülmények között. Tehát, ha több napig nem használta valaki a gépjárművét és az autótakaró ponyvával történő beborítás alkalmával esett az eső vagy a hó, netán csak tél volt és este leszállt a köd, mire a sofőr hazaérkezett, a nedvesség kellemetlen hatásait lehetett megfigyelni. Mégpedig, hogy az autótakaró ponyva vízhatlan anyagának köszönhetően, ami egyébként pozitívumként szerepelt a jellemvonások között, bent rekedt a nedvesség és elkezdett berohadni, bepenészedni maga a ponyva ami az autónak se tesz jót. A  Gledring által tovább fejlesztett  autótakaró ponyva átereszti a párát, ezáltal nem tud bent rekedni, beszorulni alá a nedvesség, ami később problémákat tudna okozni.