Sosem maradhat el a bitumenes kellősítés!

A gyors és kényelmes megoldások az építkezések során már adottak, de ugyanakkor nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy ezeket rendszeresen alkalmazzuk.

Bár a lapos tetők általában a mediterrán égövben számítanak bevett építési gyakorlatnak, egyre inkább megjelennek azok nálunk is. Szerencsére kidolgozásra került már az a szigetelési eljárás, amivel megelőzhető a beázás. A bitumenes kellősítés ebben kiemelt szerepet kap, amit nem szabad elhanyagolni semmilyen esetben. A vizesedéssel ugyanakkor nem csak akkor kell szembenéznünk, amikor fentről érkezik az égi áldás, mert komoly talajvíznyomással szintén érdemes számolnunk bizonyos helyzetekben. A bitumenes kellősítés segítségével még ez is megállítható. Természetesen tudnunk kell, hogy nem önmagában alkalmazható ez a metódus, mert voltaképpen egy alapozási eljárást takar a kifejezés.

Ahogyan a falaknál szükség van a felület portalanítására, pórusok tömítésére, úgy van ez a beton elemeknél a vízszigetelés előtt. A bitumenes kellősítés révén elérhető, hogy jobb tapadás alakuljon ki, valamint az illesztéseknél teljes mértékben elzárva legyen a víz szivárgás esetleges útja.

Vannak, akik spórolás és időtakarékosság címén igyekeznek mellőzni ezt az eljárást, de annak komoly következményei lehetnek. A bitumenes kellősítés elhagyásával több kárt okozhatunk, mint előnyt, ezért mindenképpen szerencsés, ha azt precízen elvégezzük ezzel megelőzve az esetleges későbbi problémákat. A hun.sika.com oldalon részletesen olvashatunk erről a szigetelési eljárásról és a hozzá kapcsolódó témakörről, valamint termékekről.