Zell am see – Kaprun

Csokisdobozokról ismert kis falvak, kristálytavak és mókacunami. Ez vár minden látogatót, aki Zell am see – Kaprunba látogat.

 Az biztos, hogy az unalom elkerüli Ausztria legszebb sírégióját. Amellett, hogy  összesen 138 km sípályával büszkélkedik, számos kikapcsolódási lehetőség vár. Teljesen mindegy, hogy az év mely szakában látogatunk erre a csodás helyre. Ugyanez érvényes Kaprun időjárására is, hiszem az Alpoknak ezen a vidékén egész évben kellemes az időjárás, és mindenki meglepetésére, a legszárazabb időszak az ősz.

 Ami a sízőket illeti, leginkább a családi síelést javasolnám azoknak, akik ezt a régiót választják októbertől. A síszezon gyakran kinyúlik júniusig, ami szintén előnyös, hogyha be szeretnétek fértetni a sízést egy vakációba. A családbarát pályák nem csak előnyösek arra, hogy a gyerekek biztonságosan és kalandosan sízhessenek, de a kilátás teljesen páratlan.

 A Kitzsteinhorn gleccser ugyanakkor rendkívüli szórakozást nyújt azoknak, akik szeretik a friss havat és a szabadságot, ugyanis öt freeride pálya közül lehet választani.

 Hogyha a hegymászás és túrázás jobban vonz, akkor sem fogsz tétlenkedni ebben a régióban, ugyanis 30 darab 3000 méteres csúcs is várja, hogy meghódítsd.

 Hogyha nem szeretnél folyton a magasból lenézni, akkor a völgyben is számtalan kikapcsolódási lehetőség vár. Ajánlott például kipróbálni az Ide Camp-et, azaz jégtábort a Kitzsteinhorn-nál, ahol pofás kis igluk, zene lounge és bár várja az élvezetből pihenni vágyókat.

 A sízés és kikapcsolódás örömeit, mindig a csudató étel tudja igazán megkoronázni. A karpuni pályákon található apró ki menedékházakban remek és olcsó a kaja, de itt hadd említsem meg, hogy nem csupán az ízre kell koncentrálni, hanem a környezetre is. Nem mindennap fogyaszt az ember hagyományos osztrák kosztot ilyen kilátás mellett. A havas csúcsok és az álomszép völgyek tökéletes hátterei az étkezésnek.

 Az ínyenceknek ajánlom a talán legkülönlegesebb kulináris élményt, amit szintén nem csupán a kaja íze tesz felejthetetlenné. A AreitLounge egy egyedi kis menedékház fából és üvegből, ahol teljes szépségében élvezhetitek a téli, alpesi tájat, melegben, a legfinomabb ételek társaságában, ugyanis teljesen nyitott kis házikó.

 Hogyha bármikor gondolkoztál azon, hogy a családod számára befizetsz egy felejthetetlen élményre, biztosan ez az a hely, amit meg kell látogatnotok. Árban elérhető, élményben felülmúlhatatlan.