Milyen feladatot lát el a hibrid inverter?

A napsütéses órákban a napelemes rendszerek működése is optimálisabb. A kérdés már csak az, hová kerül az extrán megtermelt áram, amit az adott háztartás, ingatlan nem használ fel? A hibrid inverter jóvoltából, a szóban forgó többlet áram a rendszer akkumulátorába kerül. Ugyanez a hálózatra kapcsolt rendszerek esetében másként ölt formát, ott az energia elraktározásért maga a központi áramszolgáltató felel.

A hibrid inverter, tehát a hibrid napelem rendszer elsősorban azoknál a háztartásoknál tesz nagyon jó szolgálatot, ahol indokolt a folyamatos áramszolgáltatás (például fűtés miatt), ám ez valami miatt mégsem mindig megoldható. A gyakori áramkimaradások például kifejezetten indokolttá teszik a hibrid inverter meglétét.

A hibrid rendszerek egyébként ötvözik a két nagy verzió, a hálózatra kapcsolható és a szigetüzemű fotovoltaikus rendszerek minden előnyös jellemzőit, sőt, egyszerre funkcionálhatnak az előbbiként és az utóbbiként is. Nagyfokú népszerűségük pontosan a sokoldalú felhasználhatóságukban, rendkívüli strapabíróságukban és kitűnő ár/érték arányukban gyökerezik. A technológia rohamos fejlődése természetesen a napelemrendszereket, így az invertereket sem hagyta érintetlenül.

A hibrid inverternek is több típusa képviselteti magát a piacon. Az, hogy a személyre szabott esetünkben melyik verzió nyújt ideális választást, több tényező függvénye. Amennyiben korrekt képet szeretnénk látni a jelenlegi napelemrendszer piacról, a lehetőségeinkről és a költségekről, keressük bizalommal Magyarország egyik legtöbbet foglalkoztatott kivitelező csapatát, a Tiszta Energiák munkatársait!